Krimi

2023.06.11. 17:00

Meghalt Zuglóban egy betörő rendőri intézkedés közben

A soron kívül végzett hatósági boncolás szerint halálát nem az intézkedés okozta.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: deniska_ua

Rendőri intézkedés közben szombaton meghalt egy 37 éves férfi Zuglóban – írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon vasárnap megjelent közleménye alapján az MTI.

Szombaton pár perccel déli 12 óra után érkezett bejelentés arról, hogy a főváros XIV. kerületében, a Fráter György téren a lakók visszatartanak egy betörőt. A járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni, a rendőrök nem tudták megnyugtatni. A zavart férfi ellenállt az intézkedésnek, a testi kényszer nem volt elégséges, ezért a rendőrök elektromos sokkolót és bilincset alkalmaztak.

A férfi néhány perc múlva eszméletét vesztette. A rendőrök megkezdték  az újraélesztését, a mentők folytatták, azonban a szakszerű ellátás ellenére a férfi meghalt.

 

A rendőrség értesítette a Központi Nyomozó Főügyészséget is, a soron kívül, még aznap elvégzett hatósági boncolás során az igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy a férfi nem a rendőri intézkedés miatt halt meg. Idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, a halál pontos okának megállapítására további toxikológiai vizsgálatok szükségesek – írták.

Az eljárást a BRFK közigazgatási hatósági eljárásban folytatja. A közlemény szerint felmerült, hogy a férfi korábban kábítószert fogyasztott, ami miatt a BRFK nyomozást rendelt el. A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában