Krimi

2023.10.02. 22:33

45 millió forintnyi drog volt a magyar dílernél

Négy évig keresték, végül külföldön fogták el.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Impact Photography

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Vizsgálati Osztály 2018-ban jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytatott ügyében felmerült a gyanú, hogy S. Dániel 2019 májusától az év novemberéig kábítószerrel – amfetaminnal – kereskedett.

Az akkor 29 éves férfi az értékesítésre szánt kábítószer jelentős részét a Budapest különböző helyein leparkolt, hozzá köthető személygépkocsik csomagtartójában, másik részét a Budapest, XV. kerületi lakóhelyén tárolta - írja a police.hu.

A lakásban 2019. november 27-én családtagjai jelenlétében megtartott kutatáson a rendőrök 1473,57 gramm kokaint és 108 darab MDMA tartalmú tablettát, továbbá a kábítószer porciózásához használt eszközöket találtak és foglaltak le. A nyomozók 2019. november 27-én a Budapest XV., Obsitos utcában leállított gépkocsi átvizsgálásakor megtaláltak és lefoglaltak 32 darab téglatest formájú, vákuumcsomagolt, összesen 6387,24 gramm amfetamint. 

 

A két helyszínen lefoglalt összes kábítószer piaci értéke 45 millió forint.

 

A nyomozás addigi szakaszában S. Dániel tartózkodási helye ismeretlen volt, ezért 2019. november 27-én magyarországi, majd 2020. november 4-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával történő együttműködés eredményeként gyanú merült fel arra, hogy S. Dániel az Egyesült Királyságban tartózkodik. Nemzetközi kapcsolatok segítségével a férfit a szigetországban elfogták és 2023. szeptember 28-án éjszaka Magyarországra szállították.

Gyanúsítotti kihallgatása aznap megtörtént, majd az őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását a bíróság elrendelte.​

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában