Lebukott

2023.10.18. 11:17

Nem fogyasztotta, mégis a drog lett a veszte a keszthelyi diáknak

Interneten rendelt kábítószerrel kereskedett baráti körében egy keszthelyi fiatal, a Zala Vármegyei Főügyészség vádat emelt ellene – tájékoztatta a zalai vádhatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A 18 éves keszthelyi fiatalember az egyik helyi technikum diákjaként tavaly szeptembertől internetes oldalakról rendelt különféle kábítószereket, LSD-bélyeget, ecstasyt, speedet és kokaint, hogy azokat értékesítse. A titkosított internetes oldalakról beszerzett kábítószerekért kriptovalutával fizetett.

Rendszeres vásárlói között keszthelyi barátok és ismerősök voltak, akiknek alkalmanként néhány gramm kokaint, 70 ecstasy tablettát és 40 gramm amfetamint értékesített. A kábítószerek ellenértékét – volt eset, amikor egyszerre 200 ezer forintot – a vásárlók a fiatal bankszámlájára utalták.

A kábítószert egyébként nem fogyasztó vádlott otthonában tartott házkutatás során a rendőrök még hatóanyagában is jelentős mennyiségűnek számító drogot találtak és foglaltak le.

A lebukásához az vezetett, hogy a főként Hollandiából megrendelt kábítószerek tavaly ősszel nemzetközi postaforgalomban érkeztek Magyarországra. A Magyar Posta Zrt. vecsési központjában pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának ellenőrzése során kiszűrték a közönséges küldeményként érkezett leveleket.

A Zala Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiséggel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, börtönbüntetés kiszabását indítványozva vele szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában