Krimi

2024.02.19. 20:15

Két nőre is rátámadt egy szatír Tatabányán, elfogták

Második áldozata buktatta le az óvónő támadóját. A 25 éves férfit egy hónapra letartóztatták.

Mint kiderült: a szatír, a 25 éves V. K., aki két héten belül két nőt is megtámadott

Forrás: police.hu

Nagy port kavart a közelmúltban, hogy egy szatír bukkant fel Tatabányán, most fellélegezhetnek az itt élők. A helyi törvényszék tájékoztatása szerint szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt a Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki Tatabányán rátámadt egy óvónőre február 9-én reggel. A kényszerintézkedésre azért volt szükség, mert fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint megnehezítheti a bizonyítási eljárást - írja a kemma.hu.

Dr. Horváth Sándortól, a vármegyei főügyészség szóvivőjétől a portál megtudta: a végzést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Ahogy arról a hírportál korábban beszámolt

a férfi a Sárberki lakótelepen támadt rá az óvónőre, ököllel ütlegelte az arcát. A vállánál meglökte, a földre taszította és szexuális cselekményre akarta rábírni. Ezek után a nőtől a pénze és a telefonja átadását követelte. Az asszony végül háromezer forintot adott át támadójának. 

Az eset után az Országos Mentőszolgálat azt nyilatkozta, hogy a 40 év körüli nőt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. 

Bő egy hét alatt két nőre is rátámadt a szatír

Alig telt el pár nap, a férfi ismét akcióba lendült. Február 16-án Tatabányán, a Mártírok úton szintén molesztált egy nőt. 

A férfi egyébként nem volt ismeretlen a rendőrök és a bíróság számára sem. Korábban négy alkalommal volt büntetve, legutóbb rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt, 2023. szeptember 26-án szabadult a három év szabadságvesztésből.

A rendőrség a szexuális ragadozó elfogásáról részletesen is beszámolt a honlapján. A férfi február 16-i áldozata elfutott a helyszínről és azonnal bejelentést tett a rendőrségen, részletes személyleírást adva. Az előző esetet követően begyűjtött információkat kiegészítve az új adatokkal a nyomozás új lendületet vett. Még aznap, vagyis 16-án a tatabányai nyomozók elfogták a 25 éves helyi férfit. A V. K. lakásán tartott kutatás során a rendőrök megtalálták azt a hátizsákot is, ami a második támadáskor nála volt és amiről az áldozata szintén leírást adott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában