Krimi

2024.03.11. 21:16

„A főnökkel meg van beszélve”: hihetetlen módszerrel vertek át lottózókat

A két férfi a főnökre hivatkozva csalt ki pénzt.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: LightField Studios

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két férfival szemben, akik szerte az országban lottózókba betelefonálva az alkalmazottakat a főnökre hivatkozva rávették arra, hogy a tét azonnali, személyes kifizetése nélkül vegyenek fel számukra fogadást, de a téteket utóbb nem rendezték, céljuk kizárólag a nyeremények megszerzése volt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A vád szerint a hatvani és a székesfehérvári férfiak – az ügy vádlottjai – 2022 nyarán elhatározták, hogy trükkös csalással tesznek szert rendszeres jövedelemre – olvasható a közleményben.

A főnökre hivatkozva csaltak ki pénzt lottózóktól
Fotó: M. Schuppich / Forrás: Shutterstock

A főnökre hivatkozva csaltak ki pénzt

Közös ötletük alapján 2022 nyarán véletlenszerűen kiválasztott lottózókat telefonon felhívtak, és arra hivatkozva, hogy „a főnökkel meg van beszélve”, „ismerik a főnököt”, illetve „törzsvásárlók”, rávették az alkalmazottat arra, hogy az általuk kért értékben fogadásokat vegyen fel anélkül, hogy annak tétjét kifizették volna.

A vádlottak valótlanul azt ígérték, hogy rövidesen megjelennek a lottózóban a szelvények rendezése érdekében, de csak nyertes szelvény esetén mentek a lottózóba, hogy a tét csaknem négyszeresét jelentő nyereményt felvegyék. Ez még úgy is megérte nekik, hogy ekkor a tétet utólag kénytelenek voltak kifizetni – írták.

Csaknem két hónap alatt 12 lottózót sikerült a fenti módszerrel megkárosítaniuk; a kár jellemzően néhány százezer forint volt, több esetben azonban az egymillió forintot is meghaladta.

Az ügyészség a férfiakat üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – áll a közleményben.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában