színház a világ

2017.07.17. 15:57

Pénteken kezdődik a THEALTER nemzeközi színház fesztivál Szegeden

Díszvendégként a Mentőcsónak Egység nevű társulat lesz jelen, négy különböző produkcióval.

A több mint egy héten át tartó rendezvény nyitóprodukciója Caroline Harding kortárs angol színésznő, Two Sisters című műve alapján készült, melyet Bereczki Csilla állít színpadra. A testvérpárt Fátyol Hermina és Fátyol Kamilla alakítja, akiket egy koporsó felbukkanása arra késztet, hogy újraértelmezzék eddigi életüket és egymáshoz fűződő kapcsolatukat.

A rendezvénysorozat díszvendég a Mentőcsónak Egység, a társulat 2014-ben a Szputnyik Hajózási Társaságon belül kezdte meg működését, Fábián Gábor és Pass Andrea szakmai vezetésével. Előadásaikban aktuális társadalmi kérdéseket vizsgálnak, gyakran a nézőket is bevonják, új színházi formákat kutatnak. A fesztiválon látható előadások a hajléktalanság, a gyűlöletbeszéd, menekültkérdés és a felnőtté válás témáját járják körül.

Balog József, a szervező MASZK Egyesület elnöke a rendezvény programját bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a civil szervezet rendszeresen részt vesz új színpadi produkciókban, ezek bemutatására pedig a legjobb lehetőség maga a fesztivál. Hozzátette a hogy a Maszk Egyesület saját forrásból megújította a központi helyszínt, a Régi Zsinagógát. Az elmúlt hónapokban újraépítették a színpadot, felújították a nézőteret, 120 új széket vásároltak és takarófalakat kapott az épület belső tere.

Címkék#THEALTER

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!