Pesti Vigadó

2017.11.30. 11:06

Szombaton kezdődik a Zuglói Filharmónia Téli bérlet sorozata

A nagy klasszikusok, így Brahms, Mendelssohn, Sibelius és Beethoven alkotásai mellett minden alkalommal megszólal egy-egy kortárs mű is.

Szombaton kezdődik a Zuglói Filharmónia Szent István Király Szimfonikus Zenekar téli bérletsorozata Kovács Zoltán, Brahms és Mendelssohn műveivel a Pesti Vigadóban.

A téli bérlet műsorában a nagy klasszikusok, így Brahms, Mendelssohn, Sibelius és Beethoven alkotásai mellett minden alkalommal megszólal egy-egy kortárs mű is, az idei évadban Kovács Zoltán, Tóth Péter és Dubrovay László kompozícióit ismerheti meg a közönség – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A sorozat első koncertjén Katrin Mátyás klarinétművész közreműködésével elhangzik Kovács Zoltán Álomtáncok című klarinétversenye, amely kísérletet tesz a versenymű és a programzene ötvözésére. Johannes Brahms német zeneszerző 1873-ban bemutatott Változatok egy Haydn-témára című darabja 9 variációt sorakoztat fel az akkortájt népszerűvé vált karaktervariációk formájában. Felix Mendelssohn-Bartholdy V. (Reformáció) szimfóniája 1830 nyarán keletkezett a nagy teológus, Melanchton 1530-as Augsburgi Konfessziójának, a reformáció kiáltványának megjelenési évfordulójára.

Borítókép: Illusztráció

Makovecz Imre fia, Makovecz Pál vezényli a Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekart a Makovecz Imre, a magyar organikus építészet Ybl- és Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett nemzetközi hírű építésze születésének 80. évfordulóján a budapesti Zeneakadémián rendezett ünnepi hangversenyen 2015. november 20-án.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!