Csíksomlyó

2018.04.13. 17:31

Idén is indulnak különvonatok Székelyföldre

A csúcspont a szentmise, ahol félmillió székellyel együtt imádkoznak a zarándokok a Kis- és Nagy-Somlyó közötti nyeregben.

Minden évben indul különvonat a csíksomlyói búcsúra, idén sincs ez másképp. Pünkösdkor 11. alkalommal indul Székelyföldre a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz. Az utasok félmillió székely társaságában vesznek részt a csíksomlyói búcsún -írja a Lokal.

Csaknem másfél ezren vágnak neki a Kárpáteurópa Utazási Iroda által szervezett útnak május 18-án az Össznemzeti Zarándokvonaton. A Székely Gyors Budapestről, a Csíksomlyó Expressz a Dunántúlról indul, hogy a fővárosban összekapcsolódva már együtt zakatoljanak Erdélybe. A csúcspont a csíksomlyói szentmise, ahol félmillió székellyel együtt imádkoznak a zarándokok a Kis- és Nagy-Somlyó közötti nyeregben.

Vasárnap érnek az utazók a történelmi Magyarország ezeréves határára, Gyimesbükkre a Rákóczi-várhoz, ahol is szentmisén és búcsún vesznek részt, majd a program Székelyföldön folytatódik.

A Csíksomlyó Expressz utasai zenés, táncos forgatag részesei lehetnek Madéfalván. Az estét Böjte Csaba testvér árvaházi gyermekeinek előadása, lovasbemutató, majd az itt készített Igazi Csíki Sör kóstolása zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!