Beatkorszak

2018.06.05. 14:33

Eladó, kiadó most a szívem, Gyöngyhajú lány, Tinédzser dal: nyit az Ifipark!

A mai Várkert Bazárban lévő, nemzedékek szórakozását meghatározó egykori koncerthelyszínt a legnagyobb magyar rocklegendák keltik életre.

Budapest, 2017. december 28. Kóbor János énekes a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplõ Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Volt egyszer egy Ifipark című koncertsorozat június 29-től szeptember 7-ig tart, ahol a magyar rock emblematikus zenekarai lépnek majd fel. Június 29-én az Omega, augusztus 8-án D. Nagy Lajos (Rolls, Bikini), augusztus 11-én Hobo (Földes László), augusztus 23-án az Apostol együttes, végül szeptember 7-én a Dinamit együttes áll a Várkert Bazár színpadára.

A „nagy öregek” az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón szívesen osztották meg emlékeiket a legendás koncerthelyszínnel kapcsolatban.

Benkő László, az 56 éve alakult Omega együttes billentyűse azt mondta, számára jó érzés felidézni mindent, ami az Ifiparkban történt, függetlenül a néhány kellemetlen emléktől is.

Benkõ László billentyûs, zeneszerzõ (Omega) a Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat budapesti sajtótájékoztatóján
Fotó: Mohai Balázs / MTI

„Tizenöt-tizenhat évesen éppen az Omegát láttam itt először, de ledobtak egy vasszéket, így nézőként később nem jöttem, az Omegával azonban számos emlékezetes esténk volt itt”

- idézte fel Molnár György „Elefánt”, a zenekar gitárosa.

Hobo (Földes László) blues- és rockénekes, dalszerző a Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat budapesti sajtótájékoztatóján
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Hobo elmesélte a hallgatóságnak, hogy nézőként sokat járt a Ifiparkba a hatvanas-hetvenes években, a megkövetelt öltönyben, nyakkendőben és fehér ingben.

„Volt egy Kex-koncert, amelyen brahiból tizennégyszer egymás után előadták a Marina, Marina című slágert, egy Radics Béla-bulin meg azt kiabálta a közönség, hogy +Bélát a pártba!+ A Hobo Blues Band koncertjein két-háromezer ember zsúfolódott össze a színpad előtti katlanban, látni lehetett az arcukat.”

D. Nagy Lajos arról beszélt, hogy először 1982 májusában a Rolls Frakcióval lépett fel az Ifiparkban tizenhét ember előtt, de az év szeptemberében már hatezren voltak kíváncsiak rájuk. „Most szólókoncertem lesz, amelyen a Rolls Frakció- és Bikini-dalok mellett előadunk néhány dalt korábbi szólólemezeimről. És készül új albumom, erről is játszunk. A beharangozó kislemezt, a Minden, ami volt című korongot mindenki megkapja a belépőjegy mellé”.

D. Nagy Lajos énekes a Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat budapesti sajtótájékoztatóján
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Eredetileg dzsesszrock zenét játszott az Apostol együttes, a 48 éve alakult csapat sikerkorszaka a populárisabb zenére áttéréssel a hetvenes évek közepén kezdődött, az énekes Meződi József csatlakozása után. Olyan, mindenki által dúdolt slágerek születtek a hetvenes-nyolcvanas években, mint a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nem tudok élni nélküled vagy az Eladó, kiadó most a szívem.

Meződi József énekes (Apostol) a Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat budapesti sajtótájékoztatóján
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Németh Gábor, a Dinamit dobosa elmondta: jövőre 40 éves a zenekar, amely ezzel a bulival vezeti fel a jövő évi jubileumi koncertsorozatot. Hozzátette: ezen vendégként talán az eredeti énekes, Vikidál Gyula is fellép velük néhányszor (a jelenlegi frontember Rudán Joe). Szűcs Antal Gábor, a Dinamit gitárosa hozzáfűzte: az Ifiparkban először a Szivárvány együttessel játszott a hatvanas évek végén, de zenélt itt a Kex-szel, a Hungariával, a Skorpióval és a Dinamittal is, amelynek legnagyobb slágere az Aluljárók fia volt.

„Az 1961 és 1984 között működött Budai Ifjúsági Park a magyar rockzene születésének egyik bölcsője volt. A 2016-ban a helyszínen tartott nagy sikerű Omega-koncert adta az ötletet a programsorozat megszervezéséhez, a régi hangulat felidézéséhez. Tavaly a Piramis évek, a Beatrice, a P. Mobil, a Mini, a Skorpió és a Karthago lépett fel” – mondta Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója.

Borítókép: Kóbor János az Omega együttes koncertjén 2017. december 28-án.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!