a tehetség legyen a lényeg

2018.10.03. 23:05

„Csendes őrségváltás“ zajlik a művészvilágban

Rétvári Bence azt mondta, tiszteletben tartják a választók döntését, és azt szeretnék, hogy az embereknek a kultúrába is legyen beleszólásuk.

A választók akaratának a kultúrában is lesznek következményei, a művészvilágban is „csendes őrségváltás“ zajlik – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerda este a Hír TV Magyarország Élőben című műsorában.

A jobb- és a baloldalon is nagy teret kapott a „kultúrharc“, miután a sajtóban megjelent, hogy leváltják Prőhle Gergelyt, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjét. Rétvári nem erősítette meg Prőhle leváltását, mondván ha lesz megállapodás, majd bejelentik, ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy tiszteletben tartják a választók döntését, és azt szeretnék, hogy az embereknek a kultúrába is legyen beleszólásuk.

Az államtitkár szerint a balliberális kormányzás idején előfordult, hogy nem a tehetségük és teljesítményük alapján, hanem pártkötődésük miatt tüntetettek ki művészeket.

„Fontos, hogy az jusson előre, aki tehetséges, és ne legyen hátrány, ha valaki keresztény beállítottságú“

- jelentette ki Rétvári. Neveket nem árult el azzal kapcsolatban, hogy kik fognak távozni posztukról a művészvilágban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!