Kastély Erdélyben projekt

2020.11.17. 14:10

Foglalkoztató és színező füzetekkel népszerűsítik az erdélyi kastélyokat

400-400 román és magyar nyelvű foglalkoztató- és színezőfüzet jelent meg a romániai Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával, amely segít abban, hogy az óvodások és a kisiskolások megismerjék a kastélyokban, a kúriákban, valamint a körülöttük zajló életet – közölte a programot lebonyolító Pont Csoport.

Forrás: Shutterstock

A népszerű EduKastély-játékok ihlették a projektet, amely óvodások és kisiskolások számára kínál munkafüzetet. Ezekben régi korok mesterségei, szokásai, öltözékei elevenednek meg, a feladatokat rövid leírások, ismeretterjesztő szövegek egészítik ki. A füzeteket romániai kastélyoknak, iskoláknak, illetve olyan alapítványoknak juttatják el, amelyek aktívan részt vesznek egy-egy kastély „újjáélesztésében”.

Két évvel ezelőtt indították el az EduKastély projektet, amelyben 12 játékot fejlesztettek ki. Ezek segítségével a 4-12 évesek értékes információkat szerezhetnek egyes kastélyokról, azok történelmi koráról, a benne élőkről, életstílusukról.

A Kastély Erdélyben programot a Pont Csoport 2015 márciusában indította el azzal a céllal, hogy olyan stratégiát és hálózatot alakítson ki, amely az erdélyi kastélyok és kúriák hosszú távon fenntartható gazdasági és társadalmi hasznosítását szolgálja. A program keretében az elmúlt 5 év alatt egyebek mellett létrehoztak egy honlapot és mobilalkalmazást, amely 300 erdélyi kastélyról és kúriáról tartalmaz értékes és hiánypótló információt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!