Közlemény

2023.09.14. 13:16

Zarándoknapot tartanak a közép-európai népek megbékélésének szolgálatában

Szeptember 15-én este 21 órától gyertyafényes keresztútjárásra, ezt követően pedig imavirrasztásra kerül sor a békéért.

MW

Az alsóbodoki kápolna

Az Esterházy János Zarándokközpont 2023. szeptember 16-án zarándoknapot szervez Isten Szolgája Esterházy János mártírhalálának 66. és Paulisz Boldizsár, az Esterházy János Zarándokközpont alapítója elhunytának 5. évfordulója alkalmából a felvidéki Alsóbodok községben - kezdődik a közlemény. 

Hozzátették:„A hitvalló egyház mártírjai összekötnek bennünket!” mottóval megszervezett zarándoknap vigíliáján, azaz szeptember 15-én (pénteken), 17.30 órakor zarándok szentmise várja az érkezőket, majd 19.30 órakor, Örömút címmel nyílik meg Párkányi Raab Péter, Kossuth-díjas szobrászművész kiállítása. 

 Este 21 órától gyertyafényes keresztútjárásra, ezt követően pedig imavirrasztásra kerül sor a békéért.


Szeptember 16-án (szombaton) 9.30 órakor Bábindal község Szent Imre templomától indulnak a harmadik Esterházy János gyalogos zarándoklat résztvevői. Érkezésük az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpontba 11 órakor várható, ahol tartalmas lelki program várja a résztvevőket. Délután kerül sor a Hűség Keresztútjának imádságos bejárására és az Esterházy János emlékérem ünnepélyes átadására.

 A nap csúcspontjaként, 15 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be, melynek főcelebránsa a cseh prímás delegátusa Zdeněk Wasserbauer, prágai segédpüspök lesz - zárul a közlemény. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában