5-18 éves korosztály

2020.12.10. 06:42

Mintegy 1000 pályamű érkezett a Magyar Államkincstár 6. Mesterecset Pályázatára

A szakmai zsűri az ötletesség, az alkalmazott technikai kivitelezés és a kiválasztott témához történő illeszkedés szempontjait figyelembe véve 22 művet díjazott.

Mintegy 1000 pályamű érkezett a Magyar Államkincstár 6. Mesterecset Pályázatára, – olvasható a Magyar Államkincstár MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

Mint írják, a jövő fizetési eszközei és a Babakötvény témákban pályázhattak a fiatal alkotók a Magyar Államkincstár hatodik alkalommal megrendezett Mesterecset Pályázatán. Idén újdonság volt, hogy a pályázók a korábbi évekhez képest még több művészeti stílusban fejezhették ki gondolataikat, valósíthatták meg ötleteiket.

A gyermekek és fiatalok az Én így fizetek 20 év múlva és az Én így képzelem el a Babakötvényt című témakörök közül választhattak szabadon, korosztálytól függetlenül.

„A legújabb fizetési formák megismertetése és azok továbbgondolása volt az egyik téma, melynek aktualitását a március elején elindított azonnali fizetési rendszer adta. A Babakötvény mint téma kiválasztását pedig a növekvő népszerűsége indokolta. Mindkét témakörben rendkívül színvonalas alkotások érkeztek” – idézi a közlemény Borbély László Andrást, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettesét.

A 6. Mesterecset Pályázat a korábbiakhoz hasonlóan az 5-18 éves korosztályt célozta meg. A Magyar Államkincstár négy kategóriában díjazta a benyújtott pályaműveket. Három korcsoportban kézzel készített, valamint életkortól függetlenül digitális művek kategóriában. Hagyományos kategóriában a rajzok, festmények, makettek, kollázsok, kézzel készített képregények versenyeztek idén, míg a digitális kategóriában digitális rajzzal készült alkotásokat, fotókat, számítógéppel készített képregényeket küldtek be a pályázók – emlékeztet a kommüniké.

A négy kategóriában kihirdetett első, második és harmadik helyezett mellett különdíjakat adott át a pályázatok értékelésében részt vett Pénzügyminisztérium, Államadósság Kezelő Központ Zrt., valamint a Pénziránytű Alapítvány. A zsűrizésben részt vett továbbá Kirják Miklós festőművész, rajztanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!