büszkék vagyunk

2017.07.31. 16:48

Véget ért a wroclawi Világjátékok

Magyarország a 11. helyen végzett az éremtáblázaton a vasárnap véget ért világversenyen: a hat arany-, négy ezüst- és négy bronzérem a legeredményesebb magyar szereplés a multisport-esemény 36 éves történetében.

Magyar szempontból kiemelkedőnek értékelte a lengyelországi Világjátékokat Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) főtitkára. A magyar csapat vezetője kijelentette: az NVESZ vezetése büszke az eredményekre, és örül a csapategységnek is, melyet a lengyelországi eseményen tapasztalt.

Bóné Zoltán hangsúlyozta: a Nemzeti Versenysport Szövetség kiemelt feladatának tekintette a minél sikeresebb szereplés elősegítését és hatékonyan használta fel a 99 millió forintos állami támogatást.

„Az eredmények köteleznek is. Mostantól az a feladat, hogy az egyesült államokbeli Birminghamben négy év múlva sorra kerülő Világjátékokon még több sportágban, még nagyobb csapattal vegyünk részt, és lehetőség szerint teljesítsük túl a mostani szereplést” – fogalmazott, majd hozzátette: nagyon fontos, hogy támogassák az olimpiai részvételre esélyes sportágaikat, valamint hogy növeljék a Világjátékokon nem szereplő sportágak ismertségét.

A wroclawi eseményen 31 sportágban 112 ország 3500 sportolója indult. A magyar küldöttség 118 fős volt, benne 13 sportág képviseletében 60 versenyző.

Az első helyet Oroszország szerezte meg Németország és Olaszország előtt.

A Világjátékok a nem olimpiai sportágak legfontosabb versenye.

(Borítókép: MTI / EPA / Maciej Kulczinsky)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!