a vizes vb után

2017.08.01. 15:03

Nem mond le a szövetség elnöke

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint a hazai rendezésű vizes világbajnokságot minden szinten abszolút profizmus jellemezte, a tökéletes rendezésről pedig számtalan visszajelzés érkezett.

„Szurkolóként, szövetségi elnökként a Duna Arénában fantasztikus élmény volt megélni azt a hangulatot, amit a nézők részéről a lelátón tapasztaltam, illetve azt a teljesítményt, amit a versenyzők a medencében produkáltak” – mondta Bienerth, majd kiemelte: elismerésre méltó, hogy Magyarország beugróként hat év helyett csupán két év előkészítéssel rendezte meg az ország történetének legnagyobb sporteseményét.

„Ezt a két hetet minden szinten abszolút profizmus jellemezte” – utalt a rendezésre a szövetség elnöke, aki hozzátette, hogy 38 nemzet szövetségi elnökével találkozott kétoldalú megbeszélés keretében, és nem volt olyan, aki ne mondta volna: „ez volt a FINA történetének legsikeresebb vb-je”.

A hétfői elnökségi ülésen ketten jelezték lemondásukat, így az alapszabály értelmében és az elnökség döntésképessége érdekében az elnöknek harminc napon belül rendkívüli közgyűlést kell összehívnia.

„Sok támadás ért, ami megerősít” – fogalmazott Bienerth, hozzáfűzve: a közgyűlés időpontjáról az elnökség a közeljövőben meghozza a döntést. Elárulta, megdöbbent azon, hogy egy nappal a sikeres vb után mit forralnak ellene, de „örül” annak, hogy ez neki, és nem a szövetségi kapitánynak vagy a versenyzőknek szól.

Kiemelte, arra kapott megbízatást, hogy rend uralkodjon a szövetségben és a sportágban, majd kihangsúlyozta: nem mond le.

A Duna Aréna jövőjéről elmondta: jelen állás szerint jövő év közepéig visszabontják a lelátót, ami utána 5500-6000 néző befogadására lesz alkalmas.

„Ez lesz az állandóan fenntartható kapacitás, ami megfelelő a következő világeseményekre” – jelentette ki az elnök.

Az úszók szövetségi kapitánya szerint minden magyar versenyző a maximumot hozta ki magából a vb-n.

„A részletes szakmai elemzés még hátravan, de a csapat összességében helytállt” – mondta Sós Csaba.

A szakember úgy véli, mindenki annyit hozott ki magából, amennyire az adott napon képes volt, többen viszont azon is túljelesítettek, amit tudnak. Kiemelte, szerencsés pillanat volt, hogy a múlt, a jelen és a jövő egyszerre lehetett ott a magyar válogatottban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!