cselgáncs-vb

2017.08.30. 15:38

Olimpikonok sora érkezett Budapestre

Harminc akkreditált olimpiai bajnok érkezett Budapestre a hétfő óta tartó cselgáncs-világbajnokságra.

A Magyar Olimpiai Bizottság által készített összesítés szerint az akkreditációval rendelkező versenyzők, VIP-vendégek, kísérők, csapatvezetők, szövetségi elnökök és funkcionáriusok között 111 olyan személy található, aki érmet szerzett az ötkarikás játékokon.

Hazai részről a szövetség mind a kilenc olimpiai dobogóst meghívta, köztük a sportág egyetlen magyar olimpiai bajnokát, a 25 éve Barcelonában diadalmaskodó Kovács Antalt – aki jelenleg a szövetség alelnöke –, továbbá versenyzőként jelen van a 2012-ben ezüstérmes Ungvári Miklós és a szintén Londonban harmadik Csernoviczki Éva. Az 1992-ben bronzérmes Csősz Imre a nemzetközi szövetség ellenőreként dolgozik a Papp László Arénában, és a listán szerepel a barcelonai második Csák József és Hajtós Bertalan is. A bronzérmesektől a vb-re várják az első magyar dzsúdós medált 1976-ban Montrealban megszerző Tuncsik Józsefet, illetve a két moszkvai hőst, Kincses Tibort és Ozsvár Andrást is.

Magyar származású a vb-vendégek közül a bajai születésű, de ausztrálként olimpiai bronzérmes Pekli Mária, aki ezúttal edzőként érkezett Budapestre.

Az illusztris névsor legnépesebb nemzete a japán, a sportág őshazájának olimpiai dobogósai közül 13-an vannak jelen az első magyarországi vb-n.

A magyar főváros vendége Ezio Gamba is, aki olaszként diadalmaskodott a moszkvai játékokon, de jelenleg orosz állampolgár és az orosz válogatott kapitányaként tevékenykedik Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!