Katonai világjátékok

2019.10.16. 15:22

Éremért utazik Kínába a világbajnok Siklósi Gergely

A vívó-világbajnokságon aratott nagyszerű győzelme után három hónappal szerepel újra rangos versenyen a párbajtőröző.

Budapest, 2019. július 19. Siklósi Gergely, miután gyõzött az orosz Szergej Bida ellen a vívó-világbajnokság férfi párbajtõr versenyének döntõjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 19-én.

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

A BHSE 22 éves világbajnok, csapatban Európa-bajnoki bronzérmes vívója a 77 fős magyar küldöttség tagjaként részt vesz a kínai Vuhanban pénteken kezdődő 7. katonai világjátékokon, a katonai sportolók olimpiáján.

„A világbajnokság után nem sokat pihentem, csak rövid szabadságokat engedtem meg magamnak, hogy fizikálisan formában maradjak. Persze már elkezdtem az edzéseket és két hazai versenyen elindultam. Ezek egyéniben nem úgy sikerültek, ahogy terveztem, de edzőmmel, Dancsházy-Nagy Tamással felkészültünk arra, hogy ezentúl nehezebb lesz a dolgom, mert mindenki a világbajnokot akarja legyőzni” – mondta Siklósi Gergely.

Siklósi Gergely (b) és az olasz Andrea Santarelli a vívó-világbajnokság férfi párbajtõr versenyének elődöntőjében a budapesti BOK Csarnokban
Fotó: Czagány Balázs / MTI

Hozzátette, hogy

az egyéni gyengébb szereplés után a lelkének jót tett a csapattársakkal elért győzelem, különösen azért, mert akkor már jól vívott, fontos asszókat nyert meg.

Az aktuális világbajnok ismeri a katona vívókat, de nem tudja, közülük ki lesz ott Kínában.

Mivel a katonai sport sok országban erős, a közel százfős mezőnyben szerinte valószínűleg nem lesz könnyű érmet szereznie. Márpedig ő azért utazik Kínába, ahol még sohasem járt, ezért is várja izgalommal a versenyt.

„Csapatban egyértelműen az éremszerzés a célunk, és mindig a csapateredmény a fontosabb, mert az jelzi egy ország vívásának, jelen esetben katonai sportjának erejét. Egyéniben is jó lenne dobogóra állni, és akkor két éremmel vághatnék neki az olimpiai idénynek”

- mondta Siklósi Gergely őrmester, aki két éve tagja a honvédség sportszázadának.

Az október 28-ig tartó katonai világjátékokon több mint 100 országból mintegy tízezer sportoló vesz részt. A magyar delegáció – amely szerdán kelt útra – 77 tagú, ilyen nagyszámú küldöttség még soha nem képviselte Magyarországot. A katona sportolók – akik közül 31-en a honvédség sportszázadának tagjai – 10 sportágban indulnak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!