Labdarúgás

2019.10.27. 07:54

Vereséggel kezdett az U17-es válogatott Brazíliában

Preisinger Sándor szövetségi edző csapata sokáig vezetett Nigéria ellen, de a hajrában három gólt kapott, így 4-2-re kikapott a brazíliai U17-es labdarúgó-világbajnokságon, Goianiában.

Nagyon jól kezdett a magyar csapat, egy bal oldalról érkező ívelés után Komáromi György már a 3. percben megszerezte a vezetést, közelről passzolva a kapuba. A folytatásban mezőnyfölénybe kerültek a nigériaiak, jóval többet birtokolták a labdát, és egy kilépés után büntetőhöz jutottak, amit értékesítettek. A továbbiakban változatlanul ők voltak a kezdeményezőbbek, de időnként a magyarok is feljebb jöttek már, és csakhamar Major Sámuel egy távoli lövéssel újra előnyhöz juttatta csapatát. Az első félidőben a korosztályban ötszörös világbajnokként rekorder Nigéria válogatottja diktálta a tempót, de a magyarok nagyon jól használták ki a helyzeteiket.

A második játékrészben még nagyobb mezőnyfölényben futballoztak az afrikaiak, másodpercekre volt csak a labda a magyaroknál. Ezzel együtt sokáig nem változott az eredmény, mert a jól cselező és sokat futó nigériaiak lövései pontatlanok voltak. Aztán a mérkőzés vége felé közeledve egy bal oldali szögletnél Hegyi Krisztián kimozdult a kapuból, de nem találta el a labdát, amelyet Ibrahim közelről befejelt. Bő egy perccel később újabb nigériai fejes gól következett, majd az afrikaiak egy megpattanó szabadrúgásból állították be a végeredményt.

A 24 csapatos brazíliai tornán a hat négyes csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

A B csoport másik mérkőzésén, az Ecuador-Ausztrália találkozón 2-1-es eredmény született.

A csoport további programja:

2. forduló:

kedd: Nigéria-Ecuador, Goiania 21.00

szerda: Ausztrália-Magyarország, Goiania 0.00

3. forduló:

péntek: Ausztrália-Nigéria, Brazíliaváros 21.00

péntek: Magyarország-Ecuador, Goiania 21.00

Ezek is érdekelhetik