Gyász

2024.03.30. 14:58

Elhunyt Juhász Péter olimpiai ezüstérmes labdarúgó

Életének 76. évében elhunyt az olimpiai ezüstérmes Juhász Péter, az Újpest labdarúgója.

MW

Forrás: MLSZ

A Losoncon született védő tagja volt a lila-fehérek legendás csapatának, amely 1969 és 1975 között sorozatban hét bajnoki címet nyert. Emellett az Újpesttel háromszor elhódította a Magyar Népköztársaság Kupát, illetve tagja volt a Vásárvárosok Kupája 1969-es döntőjébe jutott csapatnak, de az angol Newcastle United elleni finálé két, egyaránt vereséggel végződött felvonásán nem játszott. Pályafutása végén még futballozott az élvonalban a Tatabánya és a Volán színeiben is.

A magyar válogatottban 24 alkalommal lépett pályára, egy gólt szerzett és tagja volt az 1972-es, müncheni olimpián ezüstérmes csapatnak. Ugyanabban az évben a belgiumi Európa-bajnokságon beválasztották a torna álomcsapatába, Magyarországon pedig az év labdarúgója lett.

Visszavonulása után az újpesti utánpótlásban dolgozott, a magyar szövetség (MLSZ) honlapjának szombati beszámolója szerint az utóbbi években megromlott az egészségi állapota.

Az MLSZ saját halottjának tekinti Juhász Pétert.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában