Házi-mozi

2007.01.26. 11:08

Mozisikerek a kortárs filmklubban

A leggyorsabb indián című 2005-ben készült új-zélandi-amerikai film vetítésével indul február 13-án újra a Kortárs Filmklub a Palace Kaposvár moziban.

Takács Zoltán

 Kéki Kálmán szervező elmondta: az Antony Hopkins főszereplésével készült film után kéthetente kedden 19 órakor lesznek láthatók az utóbbi hónapok, évek minőségi mozisikerei, amelyeket egy átlagmozi kínálatában ritkán nézhettek meg a filmbarátok.

A válogatásban szerepel a német Napola – a Führer elit csapata, a francia Tétova tangó, az amerikai-angol-olasz-luxemburgi A velencei kalmár Al Pacinóval, Jeremy Ironsszal és Joseph Fiennesszel, a francia-angol-német-román koprodukcióban készült Fegyverszünet karácsonyra és a Penelope Cruz főszereplésével készült spanyol Volver című alkotás. Ezen kívül megnézhetik még a filmek szerelmesei az olasz Szent szív című filmet, a különlegesnek ígérkező Pályán kívül című iráni és az Andy Garcia, Inés Sastre, Tomas Milian, Bill Murray,  és Dustin Hoffman fémjelezte amerikai El Tropico című mozit.  

Kéki Kálmán elmondta: az előadásokra bérlet váltható, amelynek ára háromezer-hatszáz forint. Ez január 29-tól már megvásárolható lesz a Palace Kaposvár mozi pénztárában. A szervezőtől azt is megtudtuk, hogy a Filmklub-bérlet megvásárlása belépést biztosít a Rippl-Rónai Múzeum „Feledheted-e ezeket az arcokat...?” című kiállításával egybekötött filmvetítésekre is. Ezeken március 6-án a Magyar nők a Gulagon, április 3-án pedig A vád című filmet nézhetik meg az érdeklődők 18 órai kezdettel a múzeumban. A vetítések után beszélgetést is terveznek a filmek alkotójával, Sára Sándorral.

Ezek is érdekelhetik