Kóstoló

2023.10.22. 10:04

Kaposvári méhészek is zsűriztek a Séfek Séfében

Mészáros János, a Zselici Méhész Egyesület elnöke és felesége Mészárosné Segesdi Zsuzsanna valamint Buzsáki Károlyné méhészek is részt vettek a népszerű főzőműsor közelmúltban levetített adásában.

Koszorus Rita

Forrás: TV2 Play

A feladat az volt ebben az epizódban, hogy méz és gyógynövények felhasználásával készítsenek a versenyzők egy főételt és egy desszertet. A kaposvári Mészáros házaspár örömmel fogadta el a felkérést, hogy vegyenek részt a mézes ételek zsűrizésében. 

Mészáros János azt mesélte, remek volt a hangulat a forgatáson, hiszen kollégákkal találkozhattak. 
Forrás: TV2 Play 

– Olyan méhészeket kértek fel erre, akik működtetnek honlapot, vagy van közösségi csoportjuk. Nekünk háromezer tagot számlál, ahol nem csak a Kaposvári Mézfesztivállal, de méhészettel kapcsolatos információkat is megosztunk, ezért esett ránk a választás, mondta megkeresésünkre Mészáros János. 

Mészáros Jánost elvarázsolta a kamillás jeges teában a lépes méz. 
Forrás: TV2 Play 

Hozzátette: nagyon jó ötletnek tartja, hogy egy ilyen népszerű főzőműsorban is népszerűsítik a mézfogyasztást, hiszen bárki láthatja, hogy nemcsak arra jó a nektár, hogy teába tegyük. Rengeteg lehetőség van a felhasználására. – Nagyon finom ételek voltak, egyedül a sütőtök láttán torpantam meg kicsit, mert azzal engem ki lehetne hajtani a világból, de még azt is úgy készítették el a versenyzők, hogy ízlett, árulta el Mészáros János. 

A kaposvári méhész házaspárnak a legjobban a piros csapat ételei ízlettek, de azt mondta Mészáros János olyan szép és sokféle ételt kóstolt, hogy amikor hazajött a felvételről és megkérdezték tőle, mit evett, fel sem tudta sorolni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában