Színházi baleset

2023.11.14. 08:00

Vidnyányszky Attila vezeti a Nemzetit a vizsgálat lezárultáig

Hétfőn beadta lemondását Vidnyányszky Attila, a Magyar Nemzeti Színház igazgatója. A Kulturális és Innovációs Minisztérium reagált a bejelentésre.

Koszorus Rita

Korábbi fotó!

Fotó: Koncz György

A minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy noha Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója hétfőn benyújtotta lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszternek; a direktor a balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultáig maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait. 

Mint írják, a minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást.

A színház honlapján olvasható szombati közlemény szerint a pénteki Rómeó és Júlia című előadás Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete miatt a második felvonás alatt félbeszakadt. Mint arról beszámoltunk Szász Júlia Kaposváron, a Rippl-Rónai Intézetben végzett prózai színész szakon, Cserhalmi György osztályában. A színésznő több népszerű tv-s szerep mellett az elmúlt években a Magyar Nemzeti Színház színpadán látható. 
A színésznő és Horváth Lajos Ottó a körülményekhez képest jól van. 

A Semmelweis Egyetem hétfőn az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a két színészt végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót még aznap megműtötték. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát.


Csák János kulturális és innovációs miniszter vasárnap Facebook-bejegyzésben küldött üzenetet a két színművésznek. – Együttérzésemet küldöm, és mielőbbi gyógyulást kívánok a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művészeinek!  - írta.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában