Helyi bulvár, celeb

2023.11.13. 10:49

Baleset a Nemzetiben: egykori kaposvári hallgató az egyik sérült színész

Kaposváron végzett egykori színészhallgató, Szász Júlia az egyik Nemzeti Színházban megsérült színész.

Koszorus Rita

Fotó: Domotor Csaba

Szász Júlia is megsérült a Nemzeti Színházban történ balesetben. A fiatal színésznő Kaposváron végzett Cserhalmi György osztályában, azóta láthattuk a képernyőkön és több színházi szerepe egyike volt Shakespeare klasszikusának a Rómeó és Júliának főszerepe. A teátrum közleménye szerint félbe kellett szakítani az előadást a második felvonuás után, ugyanis a színésznő több méter magasból, egy erkélyről a színpadra zuhant. 

A Capuletet alakító Horváth Lajos Ottó éppen az erkélyen tartotta Szász Júliát, amikor váratlanul megszédült és mindketten lezuhantak. A színészekhez mentőt kellett hívni, a helyszíni ellátást követően mindkettejüket kórházba szállították. Egyes sajtóhírek szerint a balesetet nem látta a közönség és akár négy métert is zuhanhattak a színészek az emelvényről. 

A színház azt közölte az esettel kapcsolatban, hogy a baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van. Azóta lemondta a teátrum a Woyzczek és a Körhinta című előadásokat is. 

A művésznő utolsó instagram posztjánál időközben elkezdtek gyűlni a mielőbbi felgyógyulást kívánó kommentek, amelyek között több rajongó írja, hogy nagyon aggódik a fiatal tehetségért. 

Azóta a Magyar Nemzet birtokába jutott információk szerint, Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert is. A Semmelweis Egyetem hivatalos oldalán ma arról adott tájékoztatást, hogy a két színész jobban van. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában