Bébik

2024.02.10. 10:30

Édes kis csöppségek érkeztek a kaposvári kórházba

Ezen a héten is sok baba született Kaposváron.

Koszorus Rita

Illusztráció

Forrás: BAMA

Fotó: Löffler Péter

Február első hetében tizennyolc baba született a Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályán. Február 2. és 8. között nem volt olyan nap, hogy ne sírt volna fel legalább egy újszülött a kaposvári kórházban. Az egészségügyi szakemberek legmozgalmasabb napja a hétfő, vagyis február 5. és szerda február 7. volt, ugyanis mindkét nap öt baba született a Kaposi Mór Kórházban. 

Az elmúlt napokban 12 kisfiú és 6 kislány született, közülük a legnagyobb baba Levente volt. A kisfiú február 4-én született meg 4110 grammal és 58 centiméterrel. A legkisebb bébi, akit világra segítettek a kórházban a 2860 grammos Szilveszter volt, aki február 8-án érkezett meg erre a világra. 

Ezen a héten a klasszikus nevek voltak túlsúlyban az újszülötteknél. A szülők olyan neveket választottak családjaik új tagjának, mint a Tihamér, Bálint, Szabolcs, Fülöp vagy éppen Diána, Alíz, Hanna. A legkülönlegesebb csengésű nevet ezen a héten Edvárd és Darinka kapták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában