Bébibumm!

2024.05.25. 09:30

Harminc baba sírt fel a héten a kaposvári kórházban

Ismét nagyon mozgalmas hetet tudhat maga mögött a kaposvári kórház szülészeti osztálya, hiszen harminc baba született az elmúlt napokban.

Koszorus Rita

Illusztráció

Fotó: Onjira Leibe

A május 17. és 23. közötti időszakban nem volt olyan nap, amikor ne született volna legalább két baba a Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályán. Pénteken, május 17-én is öten születtek, de május 21-én, kedden is. Nagyon mozgalmas nap volt a szerda is, amikor hat baba született, ahogyan csütörtökön is nagy volt a sürgés-forgás az osztályon, mert aznap is hata baba látta meg a napvilágot. 

Ezekben a napokban tizenegy kislány és tizenkilenc kisfiú született, közülük is a legnagyobb bébi a 4160 grammos Regő volt, aki május 21-én született meg 58 centiméteres hosszal. A legkisebb újszülött az elmúlt héten a 2180 grammal érkezett Zsófia, aki május 19én látta meg a napvilágot 49 centiméteres testhosszal. 

Sok különleges és szépen csengő nevet választottak a szülők újszülött gyermekeiknek, az egyik ilyen volt a mesebeli hangzású Abigél, vagy éppen a latinos Natasa Zora, netán a Ketrin. A fiúk szülei között a magyaros nevek domináltak, így ezen a héten is született Botond, Zsombor, Bence, Hunor, de egy kisfiút Bercelnek neveztek el. 

 

dfafaf

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában