Családi túra

2023.05.01. 08:32

Megyéket átszelve hódították meg a hegyet

Hatalmas érdeklődés közepette tartották meg az első tavaszi túrát Attala és Csoma között a hétvégén.

Koszorus Rita

Fáradtságnak nyoma sem volt az arcokon.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott túra a szervezők minden várakozását felülmúlta, hiszen harmincöten vettek részt a nyolc kilométeres táv leküzdésében. 

Minden korosztály képviseltette magát. 

A jelentkezők között minden korosztály képviseltette magát. - A legidősebb résztvevőnk hatvan éves volt, a legfiatalabb pedig 4 hónapos, mondta kérdésünkre Molnárné Kovács Nikoletta, ötletgazda. 

A kisebbek sem riadtak vissza a kihívástól. 

A két település közt húzódó túra útvonalát a felnőtteken kívül tizenhárom kisgyerek is teljesítette, tette hozzá az attalai édesanya. Igaz, volt, hogy a kirándulók elfáradtak, ilyenkor meg-megpihentek. De szerencsére az időjárás az oldalukra állt szombat délelőtt, s így szikrázó napsütésben sétálhattak a természetben. 

A nagy sikert aratott kiránduláson a gyerekek és felnőttek mellett természetesen négylábúak is részt vettek. 

Négylábúak is jól vették az akadályokat. 

Az úticél a csomai szőlőhegyen található kápolna volt, ahol a túrázók egy közös pikniken vehettek részt. 

Hegyhódítók.

A megfáradt résztvevők egy részét hazaszállították, de aki még érezte magában az erőt, az vissza is sétált Attaláig. Így tizenegyen és két kutya további öt kilométert tett meg, ezzel összesen tizenhárom kilométeres távot legyűrve. Molnárné Kovács Nikoletta elmondta: a mostani túra sikere megadta az alapot arra, hogy további hasonló programokat szervezzen. Így, ha az időjárás engedi hamarosan közzéteszi a következő családi kirándulás útvonalát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában