Lendület

2017.08.03. 07:00

Ötezer új munkahely jöhet létre a tízmilliárdos pályázatból

Augusztus elsejétől tízmilliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium. A pénzből országosan 1100-1200 kkv-nál több mint 5000 új munkahely jöhet létre, s további mintegy 10 ezer már meglévő megőrzését is támogatják; somogyi cégvezetők gépvásárlásra és technológiai fejlesztésre készülnek, mely tovább erősíti a helyi vállalkozások versenyképességét.

Harsányi Miklós

– Érdekel a kiírás, 1500 négyzetméterrel kívánjuk bővíteni a gyártócsarnokunkat, mely nagyjából 100 millió forintba kerül – mondta Tallián Attila, a segesdi Ferrokov cégcsoport tulajdonosa. Hozzátette: ezen kívül további CNC-megmunkáló gépeket szeretnének üzembe állítani, s ezzel párhuzamosan új dolgozókat akarnak alkalmazni.

Tallián Attila szerint döntő jelentőségük van a pályázati forrásoknak, a kkv-szektor enélkül nem tudna előre lépni. Kitért rá: egy 300 millió forintos műszaki fejlesztéshez 2016-ban mintegy 150 millió forintot nyertek, ennek során új termelésirányítási központ kiépítését is megvalósították, a projekt augusztus végén zárul.

A távirati iroda beszámolója szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közölte: a központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják.

– Hasznos a tízmilliárdos támogatás, hiszen a kkv-ágazat meghatározó foglalkoztató a megyében is – hangsúlyozta Horváth Attila karádi autófényező. Horváth István kaposvári vállalkozó 15 főt foglalkoztat: indulni szeretne a pályázaton, beltéri burkoláshoz szükséges gépeket kíván beszerezni továbbá újabb három dolgozóval akarja bővíteni csapatát. Farkas László zimányi agrárvállalkozó lényegesnek tartja, hogy az új munkahelyeken kívül a meglévők megőrzéséhez is segítség igényelhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában