Karriernap

2017.09.28. 20:00

Egymásra talált állás és álláskereső

Második alkalommal rendezték meg a kaposvári karriernapot és állásbörzét. Munkáltatók és munkavállalók egyaránt várták már a rendezvényt.

Koszorus Rita

Érdeklődve hallgatták a tájékoztatást a Kométa Zrt. standjánál az álláskeresők. – Sok területre keresünk embereket – mondta Molnár Anna, a vállalat HR-generalistája. – Szinte mindenkinek tudunk megfelelő állást kínálni. Tavaly ezen a rendezvényen tizennyolc embert vettünk fel.

Idén másodjára rendezte meg a karriernapot és állásbörzét a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. A prorgramon huszonnyolc munkáltató közel száz álláshelyet kínált az érdeklődőknek. – Az igény már az üzleti reggeliken is felmerült a munkáltatók részéről – mondta dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott. – Számukra ez egy jó lehetőség, hogy álláshelyeiket kínálhassák, a munkanélkülieknek pedig, hogy állást találjanak.

Dr. Neszményi Zsolt hozzátette: a megyeszékhely munkaügyi helyzete jelentősen javult az elmúlt években. – 4213 álláskeresőt tartunk nyilván a kaposvári járásban, 1447-et Kaposváron – mondta a kormánymegbízott. – Ez nem jelenti azt, hogy nekünk itt meg kellene állni. Azért dolgozunk, hogy minél több somogyi polgárnak tudjunk lehetőséget biztosítani az elhelyezkedésre.

Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke sikertörténetnek nevezte a karriernapot. – A munkanélküliség és a foglalkoztatottság hamarosan eléri azt az arányt, ahol kiegyenlítődik – mondta a közgyűlési alelnök. – A megyei önkormányzat és a Kormányhivatal a megyei foglalkoztatási foglalkoztatási paktummal megközelítőleg kétmilliárd forintot tervezett arra, hogy javítsa a megye foglalkoztatási helyzetét.

Több fiatal dolgozik

Gelencsér Attila, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy hasznos tudással kell felvértezni a fiatalokat. – Tizenegy éve még álláshelyet nem lehetett találni, most pedig munkaerőt keresnek a cégek – mondta. – Azt tapasztalom, hogy Kaposvár és környéke gazdasági növekedésének a munkaerőhiány kezdett a gátja lenni.

Kiemelte: a 25 év alattiak foglalkoztatottságában jól állunk, a dolgozó diplomás fiatalok tekintetében pedig még jobb a helyzet. Csak Németország és Csehország előz meg, nálunk a diplomával rendelkezők 97,5 százaléka munkát talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában