szakképzés

2017.09.01. 18:10

Iskolapadba ültek a jövő gazdái a kaposvári szakképzőben

Az agrárszakképző intézmények közül kiemelkedik a kaposvári Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola.

Koszorus Rita

A Kaposvári Állattenyésztési Napokkal egy időben tartották Kaposváron az agrárszakképző iskolák országos tanévnyitóját. A Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában 47 intézmény működik, 62 helyen. S a tavalyinál valamivel több, 21 ezer diákkal kezdik meg az idei tanévet. Az agrárszakképző intézmények közül kiemelkedik a kaposvári Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola, amely teljesítménye és tanulói létszáma a 2009/10-es tanév óta javuló tendenciát mutat.

Kaposváron egyébként 415 diák tanul, s 150-en kezdik meg az első osztályt szeptemberben. Fazekas Sándor miniszter a tanévnyitón tartott beszédében hangsúlyozta a szakképzett agrárszakemberek fontosságát. – Tárcánk szakmai stábja továbbra is azon dolgozik, hogy az intézmény számára biztosítsunk forrást technológiai, infrastrukturális, műszaki fejlesztésekhez – mondta Fazekas Sándor.

Fazekas Sándor hozzátette: Kaposváron már az előző tanévben sikerült előrelépni, hiszen elkészült az emeletráépítés és bővült a tanári szobák száma is. Az FM agrárszakképző intézmény hálózatában jelenleg is több 100 millió forint értékű fejlesztések zajlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában