elismerés

2017.12.14. 17:38

A somogyi gazdaság kiválóságait jutalmazták

A SKIK csütörtöki évzáró rendezvényén tíz kategóriában ismerték el a cégeket: a Somogy Gazdaságáért díjat a marcali Ziehl Abegg Kft. kapta, a mikroméretű vállalkozások közül a csurgói Etisys Kft. nyerte el az Év somogyi vállalkozása elismerést.

Harsányi Miklós

– Lényeges, hogy évről-évre elismerjük a somogyi cégek teljesítményét – mondta Varga József, a Somogyi Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke. – Fontos, hogy helyi vállalkozók tettek javaslatot a díjakra, s így még rangosabb elismerést jelent a kitüntetés.

Az idén először adták a Somogy Gazdaságáért Életműdíjat, amelyet a kaposvári Budai Ferenc és Tajnafői István mellett Tóth János, a Metallux Zrt. vezetője kapta. A kis vállalkozásoknál a kaposvári Marázplast Kft.-nek ítélték az Év somogyi vállalkozása elismerést, Maráz Ferenc ügyvezető igazgató lapunknak azt mondta: dinamikus és sikeres évet zártak, a 2016-os 760 millió forintos bevétellel szemben az idei forgalmuk eléri a 910 millió forintot.

 

– Egyértelműen többet költ manapság a lakosság, s szerintem a kedvező trend 2018-ban folytatódik, már most rendkívül biztatóak az előjelek – folytatta Maráz Ferenc. – Áruházunk kínálatát folyamatosan megújítjuk, s azt akarjuk, hogy a jövőben is élmény legyen nálunk a vásárlás.

A közepes cégeknél a marcali Marylla Kft.-t, míg a nagy vállalkozásoknál a nagyatádi Büttner Kft.-t jutalmazták az év vállalkozása kitüntetéssel, a szakképzésért díjat a barcsi Karvalics&Karvalics Kft. kapta, a természetes személyeknek járó elismerést Kulcsár János, a SSZC marcali szakgimnáziumának gyakorlati oktatásvezetője.

Papp Zoltán, a Somogy Innovációjáért díjjal jutalmazott kaposvári CAD Production Kft. ügyvezető igazgatója rámutatott: ágazatukban döntő jelentősége van a fejlesztésnek, a piaci gyors reagálásnak és a tudatos szakember utánpótlásnak. A 12 dolgozót alkalmazó társaság célgépeket fejleszt, amit az autóipar gyártási folyamataiban használnak. – Pörgős, mozgalmas esztendőtől búcsúzunk, bevételünk 30 százalékkal emelkedett – mondta. – Ilyen erős gazdasági év után optimistán várom 2018-at.

SKIK rendezvény befejező részében a 2017-ben a huszonötödik vagy az annál magasabb kerek évfordulóját ünneplő vállalkozásokat köszöntötték.

25 évesek: Bianco Bt (Barcs), Bognár Gyula egyéni vállalkozó (Gamás), Büttner Kft. (Nagyatád), Csukáné Sánta Zsuzsanna egyéni vállalkozó (Nemesdéd), Domark Kft. (Barcs), Együttérzés Bt. (Balatonboglár) ETV-KB Kft. (Kaposvár), Európa Pék Kft. (Nagybajom), Gém Imre egyéni vállalkozó (Kaposvár), Heg-For Kft. (Kaposvár), Héher Péter Gyula egyéni vállalkozó (Marcali), Investment Kft. (Kaposvár), Kapos Ternero Kft. (Hetes), Knébel Angéla egyéni vállalkozó (Kaposvár), Kovács Autó Bt. (Baté), Kovács Ferenc egyéni vállalkozó (Siófok), Kvalitás Kft. (Görgeteg), Kvalitás Kft. (Kaposvár), Lőrincz és Társa Kft. (Kaposvár), Mobil Data Bt (Kaposvár), Puskáné Kovács Irén egyéni vállalkozó (Szentbalázs), Saubermacher Marcali Kft., Sziráczkiné Győrffy Mária egyéni vállalkozó (Kaposvár), Tóth Lajos Zoltánné egyéni vállalkozó (Hetes), UNO Kft. (Kaposvár), Videoton Holding ZRt. Elektro-Plast Vállalat (Kaposvár), Vörös Ferenc János egyéni vállalkozó (Kaposvár).

30 éves: Szendrey Sándorné egyéni vállalkozó (Siófok)

40 éves: Budai Ferenc egyéni vállalkozó (Kaposvár), Hatta József egyéni vállalkozó (Magyaregres), Weisz János egyéni vállalkozó (Igal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában