munka előtt

2019.07.02. 10:00

Gépszemlén tesztelik az agrárcégeket

Aratásra készek a mezőgazdasági cégek: a kombájnok és a szállítójárművek felkészítésére milliókra fordítottak, megyeszerte gépszemléket tartanak.

Harsányi Miklós

Sz‡nt—verseny Kaposv‡ron

Az agrárvállalkozások a dolgozók tűzvédelmi oktatásáról is gondoskodnak.

– Összesen 650 hektáron takarítjuk be a repcét és a búzát, a munkát 2-3 hét múlva kezdjük el – közölte Laczkovics Sándor, a magyaratádi Barátság mezőgazdasági szövetkezet elnöke. – Pénteken tartjuk a gépszemlét, melyen a megyei katasztrófavédelmi és munkavédelmi szervezet munkatársai vesznek részt. A három kombájnon és a négy pótkocsis traktoron kívül egy rakodógépet újítottunk fel, s mivel viszonylag fiatal a járműpark, ezért kétmillió forintból megúsztuk a mostani idényt. Számunkra a legfontosabb, hogy biztonságos, zökkenőmentes legyen az aratás.

Németh Balázs, a kazsoki Bos-Frucht Agrárszövetkezet növénytermesztési igazgatója elmondta: rendben lezajlott a gépszemle. A saját kombájn mellett öt pótkocsis traktor valamint négy bérelt betakarítógép is bekapcsolódik a legfontosabb nyári szántóföldi munkába. Idén 2000 hektáron ad munkát az aratás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában