dolgos pihenő

2020.02.28. 17:30

Megyeszerte egyre több nyugdíjas vállal munkát

Egyre több nyugdíjas vállal munkát megyeszerte – hangzott el a nyugdíjasok foglalkoztatásáról szóló csütörtöki fórumon, Kaposváron.

Koszorus Rita

814_3598.jpg

Fotó: Gál Gábor

Az ok mindenkinél más, a kaposvári Nagy Istvánnénak például plusz kiadásaihoz volt szükség a nyugdíj melletti jövedelemre. – Egyedül maradtam, és fel szeretném újítani a házamat – mondta a két hónapja takarítóként dolgozó nyugdíjas, akivel a fórumon beszéltünk. – Azért jöttem el, mert érdekel, hogy milyen előírások vonatkoznak ránk, mi a munkáltatókra és mennyit szabad dolgozni nyugdíjasként – mondta.

Minden fontos információt megkaptak az aktívan dolgozó szépkorúak, s azok is, akik csak gondolkodnak a visszatérésen. A fórumon Pressingné Bánkuti Ágnes, a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának osztályvezetője tartott előadást a nyugdíjas foglalkoztatás kereteiről. Dolgos Attila, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) alelnöke beszámolt az elmúlt két és fél év eredményeiről is. – Ennyi ideje van lehetőség nyugdíjas szövetkezetek alakítására – mondta Dolgos Attila. – Alakult már 150 ilyen, ebből 120 napi rendszerességgel működik, amelyek 20 ezer tagot számlálnak.

Azt mondta: mostanra minden megyeszékhelyen van nyugdíjas szövetkezet, így Somogyban is. Megyénk és a régiónk egyike a legkiemelkedőbbeknek nyugdíjas foglalkoztatás terén, de természetesen nem csak szövetkezeti formában lehet szépkorúakat alkalmazni.

Az Együd Árpád Kulturális Központban tartott fórumon elhangzott: a klasszikus foglalkoztatás és a megbízásos szerződés alapján történő foglalkoztatás is járható út, ha valaki nyugdíjas éveiben is dolgozni szeretne.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában