(üzleti)vendégvárás

2020.11.12. 20:00

Nincsenek még kint a vízből a szállásadók

Üzleti célú utazáson kívül a szállodák nem fogadhatnak vendégeket november 10-én, kedden, éjféltől. A siófoki hotelek több száz foglalást mondtak le a napokban, s abban bíznak, hogy december 11-e után kinyithatnak újra. Az egyik szálloda úgy próbál segíteni, hogy szállást biztosítana az áthelyezett vagy karanténba kényszerülő egészségügyi dolgozóknak.

Góz Lilla

Napok óta megállás nélkül telefonáltak az értékesítők a CE Plaza Hotelben, hogy lemondják a foglalásokat szerdáig, amikortól már nem fogadhatnak vendégeket. – Ötvenszázalékos foglaltságunk volt a következő időszakra, ami száz vendéget jelent naponta – mondta el Tóth Gergely, a CE Pláza Hotel ügyvezetője. Hozzátette: az értékesítők a 30 napos bezárás alatt is dolgoznak, abban bíznak, hogy december 11-én újra kinyithatnak, ezért nem mondták le a téli hónapra érkezett igényléseket. Várják az állami segítségnyújtásról szóló részletes tájékoztatást.

– Annyit tudunk, hogy a zárás utáni első 30 napra vonatkozóan a november 8-ig történt foglalások árának 80 százalékát az állam megtéríti, ennek feltétele, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el és megkapják a fizetésüket – mondta el az ügyvezető.

Tavasszal a járvány első hullámában a másik szállodájukat, a CE Napfény Hotelt felajánlották térítésmentesen azoknak a siófokiaknak, akik külföldről tértek haza és előírt 14 napos karanténba kellett vonulniuk. Most az egészségügyi dolgozóknak segítenének. – Szeretnénk orvosoknak, ápolóknak segíteni abban, hogy áthelyezésük vagy karanténba vonulásuk esetén szállást biztosítunk nekik – jegyezte meg Tóth Gergely.

Volt, aki áthelyezte a székhelyét

Tavasszal egy budapesti vállalat dolgozói több hónapra leköltöztek Lengyeltótiné Lajos Beáta balatonlellei panziójába. – Lenne rá igény most is, hogy a nagyvárosból kiszabaduljanak, a Balatonnál kicsit elszeparáltabban dolgozhatnának, de szerdától már nem tudjuk fogadni őket – mondta el Lengyeltótiné Lajos Beáta magánszállásadó. Hozzátette: ingatlanjait a közelmúltban modernizálták pályázati forrás segítségével.

Ezek is érdekelhetik