Helyi gazdaság

2022.05.23. 19:00

Rekordrészvétel a kamarai választáson

Rekordrészvétel mellett zajlott az agrárkamarai választás pénteken. Az előzetes, nem hivatalos adatok szerint 79 ezren adták le voksukat, csaknem kétszer annyian szavaztak, mint 2017-ben. A 18,5 százalékos részvételi arány az Európai Unióban szinte egyedülállóan magas, más országokban agrárkamarai választásokon jellemzően csak néhány százalék körüli a részvétel. 
Az idei kamarai választáson a megyei küldöttlistákra szavaztak a kamarai tagok. Szavazni országszerte összesen 361 körzetközpontban lehetett. 
A választások eredményének hivatalos – jövő hétfői – megállapítását követően június 13-17. között lesznek a megyei alakuló küldöttgyűlések. Az országos alakuló küldöttgyűlést pedig július 7-én tartja a kamara. 
Hazánkban egy egységes, az agrár- és élelmiszer-gazdaság, illetve a vidékfejlesztés valamennyi szereplőjét összefogó agrárgazdasági kamara működik, az összes jelentős ágazati szakmai szervezettel szoros kapcsolatban. A kamarai választásokon az eddig elvégzett eredményeket is elismerték a voksukat leadó tagok. T. B. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában