Piaci körkép

2022.07.01. 14:25

Gigaparadicsomok és szomjoltó gyümölcsök kerültek a kosarakba

A szomjoltó gyümölcsök fogytak a legjobban pénteken a kaposvári nagypiacon. A kosarakba kerültek még kovászolni való uborkák és lecsónak való paprikák, paradicsomok is.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Kovács Lajosné unokáiával érkezett a kaposvári nagypiacra péntek reggel.  – Nagyon szeretik a gyümölcsöket, vettünk sárgabarackot, meggyet, málnát és dinnyét is, ebben a nagy melegben ezeket fogynak a legjobban  –sorolta a kaposvári nyugdíjas. 

A héten megjelentek már a zsenge csemegekukoricák, amelyeket csövenként 200-350 forintért kínáltak. Magyar dinnye is kapható volt, amelynek kilóját 430 forintért kínálták. Mindössze egy jugo paradicsom is elég volt a lecsóba. Kálsecz Konrád barcsi termelő ugyanis gigaméretű árut hozott el a piacra, amelyek súlya széles skálán mozogtt; a 30 dekástól egészen a 80 dekásig . 

Mátés Józsefné színes legényrózsái csalogatták a vásárlókat standjához, ahol legalább egy kilósra nőtt cukkinijait is felsorakoztatta. – A számunkra megtermelt termés feleslegét hozom el a piacra, mindent kora reggel frissen szedtünk – mondta a nyugdíjas őstermelő. Hozzátette: a napok óta tartó hőségben minden nap öntöznek és folyamatosan érnek be zöldségei.  Akik viszont grillezni szerettek volna a hétvégén, azok előre pácolt tarját és nyolc -féle grillkolbászt is vásárolhattak a Kaposvári Nagypiacon. Csemegeként fürjtojásokat vagy éppen különleges csiliszószokat is választhattunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában