Piaci körkép

2022.07.08. 14:00

Mézédes somogyi dinnye és kovászolni való uborka a sláger

A magyar dinnye és a zsenge csemegekukorica volt a sláger pénteken a kaposvári nagypiacon. Jól fogyott az eltenni való sárgabarack is.

Góz Lilla

Fotó: Lang R.

Nagyon várták már a vásárlók a szuloki dinnyét a Kaposvári Nagypiacon. – Pénteken jöttünk először, a hűvös tavasz miatt később kezdett beérni a dinnye – mondta el Kristóf Katalin őstermelő. Hozzátette: két hektáron foglalkoznak a nyári gyümölccsel Szulokban. – Stresszben van a dinnye, a tavaszi hideg időjárás miatt később indult meg és a múlt heti negyven fok sem tett jót neki, de bízunk benne, hogy – jegyezte meg a termelő. Még mindig a csíkos a sláger, de keresik a fekete héjút is. Kilóját négyszáz forintért kínálták.  A régi csarnokban pedig kilós mini dinnyéket és sárga belűt is lehetett vásárolni – Már nagyon vártuk a magyar dinnyét, nálunk a nyár elképzelhetetlen enélkül – mondta el Horváth Jánosné, miközben egy három kilós dinnyét pakolt kosarába.

Míg a dinnye később, addig a csemegekukorica korábban érett be. – Tizenkét láda csemegekukoricát hoztunk, alig múlott kilenc óra és ez a pár cső maradt – mutatta a Somogysárdon termelt zsenge kukoricát Apátiné, amelyet csövenként 200 forintért kínáltak. – Kérnék egy csomag kaport és ebből két kilót – mutatott a ládákban púposan sorakozó uborkákra az egyik vásárló, aki elárulta, hogy két üveg kovászos uborkát fog eltenni, mert a család nagyon szereti. - Hagyományosan teszem el, a kapor, uborka mellett só, fokhagyma és kenyér kerül bele – mondta el a receptet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában