Munkaerőhiány

2022.09.23. 19:56

Nehezen tartanak lépést a multikkal a kisboltok

A kereskedelmi szektorban is jelentős a munkaerőhiány. Eladó, pénztáros és árufeltöltő pozícióba is keresnek dolgozókat Somogyban.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A kisebb üzletek mellett a multik is több álláshelyet hirdettek meg a megyében. Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője lapunknak elmondta, az üzletláncnak országosan 14 ezer 500 dolgozója van, 450 álláshelyük azonban betöltetlen. Hozzátette, Somogy megyében pénztáros és szakeladó munkakörben hét új embert tudnának azonnal felvenni. 

A Lidl sajtóosztálya megkeresésünkre azt válaszolta, országosan leginkább bolti dolgozókat és boltvezetőket toboroznak. Jelenleg is több meghirdetett álláshelyük van. Kaposvárra most egy embert keresnek üzletvezetői pozícióba. 

Hatta József, a Kapos-Coop Zrt. kereskedelmi igazgatója érdeklődésünkre elmondta, nemrég vettek fel egy új, szakképzett dolgozót a mernyei boltjukba. Munkatársuk az egyik multicégtől érkezett a vidéki üzletbe. Kiemelte, a nagyobb üzletláncok bér­ajánlataival nem egyszerű versenyezniük, ennek ellenére mindegyik boltjuk nyitva áll és megfelelő számú dolgozójuk van. A Kapos-Coop-nál elvárás, hogy szakképzett munkaerőt vegyenek fel, akik ez alapján is kapják a fizetésüket. Hatta József hangsúlyozta, a béreken is látszik, hogy a vidéki kisboltok forgalmát nem lehet összehasonlítani egy multiéval. 
A kereskedelmi igazgató arról is beszélt, hogy ha valahol üresedés van, akkor oda a nagyobb létszámmal rendelkező boltokból irányítanak át dolgozókat. – Cégünk főállásban négy olyan munkatársat alkalmaz, akiknek a helyettesítés a feladatuk – mondta. – Velük tudjuk megoldani a szabadságoltatásokat, de segítenek akkor is, ha valaki lebetegszik, vagy átmenetileg megüresedik egy álláshely – tette hozzá Hatta József.

Borítóképünk illusztráció!

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában