Kulinária

2022.10.10. 08:00

Bárány napok lenyűgöző ízekkel

Az országból csaknem hatvan, Somogyból két étterem csatlakozott az október 7-8-i Bárány Napokhoz.

Harsányi Miklós

Juhász Pál, a Magyar Juhtenyésztők Szövetségének hetesi alelnöke elmondta: Magyarországon még mindig alacsony, fejenként évente 35 deka az átlag juhhúsfogyasztás, míg az uniós mutató nagyjából 1,4 kiló, s ennél jóval magasabb Görögországban.
– Minden olyan kezdeményezés, amely a juhhúsfogyasztást segíti, hasznos és az ágazat érdekét szolgálja – hangsúlyozta Juhász Pál. – Örülnék, ha a következő időszakban ezen a téren is tovább emelkedne a belföldi értékesítés és a felhasználás.

A Juh Terméktanács – az Interovic spanyol testvérszervezetével konzorciumban – az idén is mindent elkövet a juhhús fogyasztásának népszerűsítése érdekében. Idehaza a bárányhús újrapozicionálása a cél a piacon. 

Idén másodszor szervezték meg az országos Bárány Napokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában