Együttműködési megállapodás

2022.10.07. 19:11

Marasztalnák a látogatóba érkező fiatalokat

A Kapos Atlasnál jelenleg hat fejlesztőmérnök dolgozik, a saját tesztpályájukon kétezer órán át tesztelik az új fejlesztéseket.

Kovács Gábor

Horváth Árpád ügyvezető igazgató büszkén mutatta egyik rakodógépük illesztéseit, mert ilyet egyedül ők készítenek Európában. – Ám ehhez jó mérnök kell, aki megtervezi, mondta. 

A mérnöknek készülő fiatal egyetemisták gyárlátogatáson ismerkedtek az üzemmel. A 18 éves kaposvári Czmerk Dániel Richárdot már gyermekkora óta érdekeli a gépek tervezése és összeszerelése. – Lebilincselő látni, ahogy különböző technikákkal készülnek az alkatrészek – mondta a gépészmérnök hallgató, aki a kitanult szakmájában szeretne majd elhelyezkedni. 

Szeptemberben 25 fiatalt vettek fel a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) műszaki képzéseire. Pénteken duális képzési együttműködési megállapodást kötött a MATE Kaposvári Campusa és a Kapos Atlas Kft. Ezzel egyben egy gyárlátogatási program vette kezdetét, amelyen a következő hónapokban 12 somogyi üzemet ismerhetnek meg a gépész­mérnök és villamosmérnök hallgatók. Kaposváron kívül marcali és nagyatádi gyárakba is ellátogatnak péntekenként. 

Arra törekszünk, hogy a mérnök hallgatók később a Kapos Atlasnál dolgozzanak, mondta az ügyvezető. A gyárban XXI. századi gyártási módokkal dolgoznak, és a gyors technológiai fejlődés, a robotika egyre képzettebb munkaerőt kíván. 

Vörös Péter, a MATE Kaposvári Campusának főigazgatója elmondta, a gyárlátogatás fő célja, hogy a duális képzés felé orientálja a hallgatókat, akik így a legkorszerűbb technikákat sajátíthatják el a gyakorlatban és megismerhetik a vállalati kultúrákat is. 

A főigazgató kiemelte, hogy gépészmérnök képzésükre több mint 400 pontos átlaggal vettek fel hallgatókat, ami országos szinten is jó eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában