Zöld város

2023.01.18. 15:39

Több befektetés az olcsóbb energiáért

Ebben az évben magasabb összeget fordít Kaposvár energiahatékonysági beruházásokra, jelentette be Szita Károly, polgármester közösségi oldalán.

Sonline

Fotó: Muzslay Péter

A városvezető azt írta, idén azért költ 1 milliárd forinttal többet erre a célra a vármegyeszékhely, mert nem kíván drága gázt és drága áramot vásárolni!
–A célunk évek óta világos: a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget kell elérnünk, mégpedig minél hamarabb. A beruházásokat azért is kell nekünk meggyorsítani, mert úgy látszik, hogy Brüsszel nem akarja megadni a magyaroknak járó uniós forrásokat, amelyekből egyébként energiahatékonysági fejlesztéseket hajthatnánk végre – olvasható a bejegyzésben. 

Szita Károly hozzátette: 2023-ban nagy kihívás elé állítja az önkormányzatokat a megnövekedett energiaköltségek kigazdálkodása, ami Kaposvár esetében plusz 3 miliárd forintnyi kiadást jelent. 

– 2023-as év a háború és az energiaválság második éve, fogalmazott a polgármester. Kiemelte: a város idei költségvetése a biztonságról szól, annak érdekében hogy minden kaposvári biztonságban érzze magát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában