Eredmény

2023.09.07. 19:35

Várakozáson felül alakult a strandok nyári forgalma

Várakozáson felüli nyári szezont zárt az általunk megkérdezett legtöbb somogyi fürdőhely. Igalban a 2018-as rekordévet is meghaladta a látogatók száma az elmúlt három hónapban, és az újranyitott csokonyavisontai fürdőben is rengetegen fordultak meg a nyáron. A vendégeket ősszel is várják a településeken.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Százezernél is több látogatót vonzott az Igali Gyógyfürdő nyáron. Gellért Attila, a létesítmény marketingvezetője lapunknak elmondta, szinte minden második hétvégére szerveztek valamilyen programot, melyek rekordlátogatottsággal zárultak. A vendégek összesen 13 medencébe menekülhettek el a nyári hőség elől. Az igali vendégek mintegy 75 százaléka belföldi volt, és a korábbi évekhez hasonlóan most is több holland és német vendég töltött el napokat a fürdőben. Gellért Attila hozzátette, ősszel is szerveznek programokat, október 7-én az OktóberFesttel készülnek. 

A csokonyavisontai fürdőben is elégedetten zárták le az idei nyári szezont. Hajtó Péter, a Csokonya Thermál társtulajdonosa megkeresésünkre elmondta, ahhoz képest, hogy tavaly decemberben nyitottak újra, és eleinte még csak néhány tucatnyi vendég tért be hozzájuk, remek nyarat tudhatnak maguk mögött. 

Júniusban, júliusban és augusztusban összesen mintegy 25 ezer vendég fordult meg náluk. – Számításaink szerint az idén bőven meghaladjuk az 50 ezer látogatót, ami óriási eredménynek számít majd – hangsúlyozta Hajtó Péter. – A vendégeink szinte mindig elégedetten távoztak a fürdőből. Néhány észrevételt kaptunk mindössze tőlük, amit köszönünk, és természetesen hasznosítunk, mert így előbb elérhetjük a célunkat, és a fürdő újra a régi fényében ragyoghat – fogalmazott a Csokonya Thermál társtulajdonosa. 

Hajtó Péter arról is beszélt, a csokonyavisontai termálvíz nemzetközi hírű, és nemcsak a fürdő alapja, hanem egy olyan gyógyászati termék, amelyet a turizmus, a gyógyítás, a sport egyaránt jól tud hasznosítani. Hozzátette, hamarosan nekiállnak kialakítani Magyarország második legnagyobb gyógyvizes tavát, ahol a vendégek kültéren, tavi minőségben és környezetben élvezhetik a fürdő előnyeit. 
 

Horvátok is hűsöltek a dél-somogyi medencében 

A kaposvári Virágfürdőben is sokan élvezték a kültéri medencéket nyáron. A legmelegebb napokon 2500-nál is többen vásároltak jegyet. A legtöbb vendég a fürdőfesztivál hétvégéjén, július 15-én és 16-án volt a fürdőben. Az időjárás nagyban befolyásolta a vendéglétszámot, de ennek ellenére is eredményes nyarat zárt a Virágfürdő. Barcson néhány százalékkal visszaesett a látogatottság, de így is voltak olyan hetek, amikor jóval többen vettek jegyet, mint tavaly. Otártics Máté Zsolt, a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ vezetője érdeklődésünkre elmondta, voltak olyan napok, amikor több mint 1500 vendég fordult meg náluk, közülük is a legtöbben Horvátországból érkeztek.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában