Téli fűtésre várva

2023.10.09. 19:57

Olcsóbb távhővel fűtik majd a kaposvári osztálytermeket

Felére csökkentette a távhő árát az energiaügyi miniszter októbertől. Az árváltozás nem érinti a lakossági felhasználókat.

Góz Lilla

Fotó: kaposho.hu

A fűtési szezon előtt, a napokban jelentették be, hogy Energiaügyi Minisztérium októbertől még alacsonyabb szintre szorítja az intézmények távhődíjait. A Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. a Sonline.hu megkeresésére azt közölte, hogy a rendelet módosítását követően 2023. október 1-től az intézmények távhő díja gigajouleonként 28 ezer 456 forintról 10 ezer 471 forintra csökken és maradt az ár mellett az ötszázalékos áfaköltség.

Kaposváron mind a tizenegy önkormányzati kaposvári iskolát távhővel fűtik. – Bízom benne, hogy az árcsökkenés hatására nem kell a termosztátot 18 fokra állítani, de erről még nem kaptunk tájékoztatást a Kaposvári Tankerületi Központtól, igaz a fűtési szezon sem indult még el – mondta el Szabóné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója. A kaposvári református iskolát évek óta távhővel fűtik.

– A tavaly is próbáltunk spórolni, mert nyolc-kilencszeresére emelkedett a fűtésszámlánk, amelynek kifizetése komoly kihívás volt – mondta el Petró László, református lelkipásztor. Hozzátette: örömmel fogadták a kormány döntését. – Több millió forintot tudunk így megspórolni, amelyet a gyerekekre szeretnénk költeni – jegyezte meg Petró László.

A lakossági felhasználókat viszont az árváltozás nem érinti, a 2014. október 1-től érvényben lévő rezsivédett lakossági hődíjat, csaknem háromezer forintot fizetik gigajoulonként továbbra is. 

 

Még nem kérték

A Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. a Sonline.hu érdeklődésére azt közölte, hogy szeptember 15-e és május 15-e között rendelkezésre állnak fogyasztóik számára, de tekintve, hogy az időjárás eddig nagyon kedvező volt, a távhő bekapcsolási igénye egyelőre nem érkezett hozzájuk.

Több lakóépületben nemcsak a fűtést, hanem a meleg vizet is a rendszerükkel biztosítják és egyéb felhasználóiknak igény szerint technológiai hőt is adnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában