Fotók

2023.12.12. 14:55

Felpörgették Somogy gazdaságát – átadták a SKIK és a NAK elismeréseit

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági somogyi szervezete közös ünnepségen köszönte meg a somogyi szakemberek munkáját kedden.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

– A somogyi vállalatok, szakemberek több évtizedes munkáját, eredményes működését különböző kategóriákban értékeltük és eszerint választottuk ki a kamara díjazottjait – mondta el Varga József, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Madarász Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Vármegyei Szervezetének elnöke köszöntőjében elmondta: szervezetüknek 16 ezer tagja van és két éve döntötték el, hogy a két kamara összefogva ad át elismeréseket.

A Somogy Gazdaságáért díjat kapta a Hans Pausch Hungária Kft. A tapsonyi székhelyű, 165 főt foglalkoztató vállalkozás több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez. – A koronavírus járvány óta minden évben van valamilyen nehezítő körülmény, de azon dolgozunk, hogy vonzóak legyünk a fiatal munkavállalóknak és szeretnénk bővülni is – mondta el Hotter Péter ügyvezető igazgató.

Az Év Agrárvállalkozása Díjat Pacs László kapta. Az andocsi férfi 1996 óta foglalkozik mezőgazdasággal. Vállalkozása több lábon áll a növénytermesztés mellett gyártanak szalmabálát, de kereskedelmi és integrációs tevékenységet is folytatnak. Évek óta ingyenesen vállalják a Magyarok kenyere program keretében a búzával teli zsákok elszállítását a malomba. 

– Nagyon meglepődtem és meghatódtam az elismerésen és a jövőben is azon dolgozunk, hogy minél több gazdának segítsünk, megkönnyítve a mindennapjaikat – mondta el a díjazott. Az Év Kistermelője Díjnak Krista Zoltán örülhetett, aki hat éve készít minőségi szörpöket, savanyúságokat, zöldségkrémeket és mustban eltett termékeket. Létrehoztak egy falumúzeumot is és foglalkoznak falusi vendégasztal szolgáltatással. 

– Kizárólag saját családi receptek alapján dolgozunk, emellett megpróbálunk innovatívak is lenni, valamint a legfontosabbnak az alázatot tartom mind a természet, mind a vásárlók felé – emelte ki Krista Zoltán.

Mesterien teljesítettek 

A díjátadó ünnepségen nyolc autószerelő és hét fodrász vehette át mesterlevelét. Oktatóik büszkén gratuláltak nekik. Pendl Zsuzsanna öt éve dolgozik a szakmában és szerette volna, ha mestervizsgával is rendelkezik. – A haj rendkívül fontos, öltöztet és az oktatáson nagyon sok mindent tanulhattam felkészült oktatóimtól, újabb szakmai fortélyokat is elsajátíthattunk – mondta el az újdonsült mester.

A díjazottak névsora

Somogy gazdaságáért, élelmiszeriparáért, idegenforgalmáért, szakképzéséért, környezetvédelméért dolgozókat díjazta kedden délelőtt a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági somogyi szervezete. Közös ünnepségen köszönték meg a somogyi szakemberek munkáját. Somogy Élelmiszeriparáért Díjnak Gödry Zoltán és Gregorics László örülhetett. Harminchárom éve alapították a Halker Kft.-t és azóta is példát mutatnak más hazai élelmiszeripari vállalkozásoknak és két klaszterben dolgoznak az ágazatért. Tizenöten az ünnepségen vehették át mestervizsgájukat is. 

 A Somogy Gazdaságáért  díjat nyerte: a HANS PAUSCH HUNGÁRIA Kft.
A Somogy Gazdaságáért Életműdíjat kapja Borda György.
Az agrárkamara Somogy Élelmiszeriparáért Díját kapják Gödry Zoltán és Gregorics László, a Halker Kft ügyvezetői.
Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte mikro-vállalkozások kategóriájában a Profiso Kft.
Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte kisvállalkozás kategóriájában a GÁÉV 2008  Kft.
Az Év Somogyi Agrárvállalkozása díjat nyerte a PACS és Társa Kft.
A SKIK Somogy Szakképzéséért Díját nyerte Hideg Zsigmond Bence.
Az agrárkamara Somogy Szakképzéséért Díját  természetes személy kategóriában nyerte Varga László.
Az agrárkamara Somogy Szakképzéséért Díját   vállalkozás kategóriában nyerte a BOS-FRUCHT Agrárszövetkezet.
A Somogy Idegenforgalmáért Díjat nyerte a Pergola-Ház Kft.
A SKIK Somogy Innovációjáért  Díját nyerte a KOMETA99 Zrt.
A SKIK Somogy Környezetvédelméért Díját nyerte a KVGY Kft.
Az agrárkamara Somogy Környezetvédelméért Díját nyerte Berend Ferenc.
Az agrárkamara Az ÉV KISTERMELŐJE Díját nyerte Krista Zoltán.

Ebben az évben 8 autószerelő és 7 fodrász tett sikeres mestervizsgát kamaránknál.

Autószerelő mesterek:
Bene László 
Bischoff Zoltán 
Fábián Zoltán 
Gazdag László 
Hirt Máté 
Kovács Richárd 
Rácz András 
Vimola Patrik

Fodrász mesterek:
Andrási Nikolett
Fekete Kitti 
Kovács Viktória 
Lubics Krisztián 
Nemes Anita Anna 
Pendl Zsuzsanna 
Róka-Gyurokovics Alexandra 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában