Fejlesztás

2024.03.05. 09:09

Háromszázmillió forintból újul meg három iskola Somogyban

A Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) jelentős fejlesztéseket valósított meg az elmúlt időszakban.

Harsányi Miklós

Fotó: Varga Katalin

Ezek közül is kiemelkedik a barcsi szakképzőiskola villamoshálózatának fejlesztése, melyre csaknem 230 millió forintot fordítottak, a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum folyosóinak és tantermeinek festésére több mint 72 millió forintot költöttek, míg a Lamping József Technikum és Szakképző Iskola udvarának megszépítésére 13,4 millió forintot gazdálkodott ki a centrum. 
– A szakképzésben fontos, hogy a fiatalok a lehető legjobb, legkorszerűbb körülmények között tanuljanak – emelte ki Csiba Ágota, a KSZC kancellárja. 
– A barcsi intézmény fejlesztésének első üteme 2022-ben fejeződött be, derült ki a KSZC tájékoztatójából. A munka során csaknem 11 ezer méter vezetéket használtak fel és 194 mennyezeti lámpát cseréltek le LED-­fényforrásra. A második ütem 2023-ban ért véget, és akkor a több mint tízezer méter hosszú vezetéken kívül 173 lámpatestet és 126 csatlakozóaljzatot cseréltek le biztonságosabbra. 
A kaposvári Noszlopy főépületében decemberben fejezték be az első és második emelet tantermeinek és a folyosók festését. A kivitelező 204 négyzetméteren pótolta, vakolta a falakat, 3445 négyzetmétert festettek újra és csaknem 3200 négyzetméternyi belső ajtót, lambériát és beépített szekrényt újítottak fel. 
A Lamping József Technikum és Szakképző Iskola északi belső udvarán február 19-én kezdődött a kivitelezés. Ennek keretében csaknem 800 négyzetméteren térkövet raknak le, a munkát várhatóan majd a tavasz folyamán fejezik be. 

forrás: KSZC.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában