Meglepetés

2024.05.25. 09:00

Legfeljebb tízezer forintért vásárolunk ajándékot gyereknapra

A május 26-i gyereknap ma már nem csak közös programok szervezésére csábítja a szülőket, de egyre többen vásárolnak ajándékot szemük fényének az ünnepre. Az egyik vezető játékkereskedő friss felmérése szerint elsősorban szabadtéri játékokat választanak a családok, s a gyereknapi vásárlási láz leginkább az ország keleti és északkeleti részét fertőzte meg.

Sonline.hu

Fotó: Pavel Ilyukhin

A magyar családok május utolsó vasárnapján a gyerekeket ünneplik: ugrálóvárakkal, gyereknapi programokkal telik meg az ország, és ugyan jó idő esetén maga a mulatság is egyfajta ajándék, további meglepetésekre is számíthatnak a fiatalok. A REGIO JÁTÉK friss kutatásából kiderült, hogy ilyenkor leggyakrabban játékot, élményt és könyvet vásárolnak a szülők és nagyszülők ajándékba. –A nyár közeledtével egyértelműen a szabadtéri játékok viszik a prímet, idén sokan választanak például komolyabb buborékfújógépet vagy szivacslövőt, de a kreatív, fejlesztő játékok és a LEGO készletek is nagy kedvencek – mondta el Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK ügyvezető-helyettese.

Cute,Little,Happy,Boys,And,Girls,Running,With,Kite,Together
Május 26-a, gyermeknap. 
Fotó: Sergey Novikov

Gyereknap alkalmából a megkérdezettek fele az 5-10 ezer forint közötti játékokat keresi, 30 százalékuk 5 ezer forint alatt, további 20 százalékuk pedig 10 ezer forint felett költ. – Ilyenkor inkább a kisebb értékű ajándékok mennek jól, a családok többsége (48százalékuk) csak 1, harmada 2 különböző játékot választ a gyerekeknek. Május végén nem tapasztalunk különösebb kiugrást az értékesítésben, de az ország keleti, észak-keleti részén erősebb a hónap végi forgalom – árulta el Gyaraki Dávid.

A felmérés szerint a válaszadók 90 százaléka inkább fejlesztő, mint szórakoztató játékot keres, ráadásul a divatnál sokkal fontosabb, hogy időtálló legyen, ezért a legtöbben előre megtervezik, hogy az év folyamán milyen játékokat fog kapni a gyerek, így elkerülve az ajándékhalmozást.

Gyereknapon minden második család meglátogatja a közelben lévő rendezvényt, hogy a kicsik kedvenc elfoglaltságaiknak – ugrálóvár, trambulin, kézműves foglalkozás – hódolhassanak, tízből négy szülő szervez kirándulást, ketten pedig állatkerti látogatást terveznek. Gyereknapi rendezvényekből mi is válogattunk, amelyeket itt tekinthetsz meg! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában