megyei időjárás

2018.06.28. 07:00

Marad a változékony idő, tartsuk kéznél az ernyőt

A melegfrontra érzékenyek szervezetét megviselheti a következő napok időjárása. Napközben csütörtökön több fele előfordulhat csapadék.

Sonline

Csütörtökön a nap nagyobb részében borongós, esős, hűvös idő várható megyénkben. Napközben nyugat, délnyugat felé húzódik a csapadék, mérséklődik a reggel erős északi szél. Délután csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, de még lesznek szórványosabb záporok. Éjjel ismét felerősödik az északnyugati szél. Sok felhő, hajnaltól szórványos esők, záporok ígérkeznek a térségben.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel 16,

csütörtök délután 21,

péntek reggel 16 fok körül alakul.

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások. (forrás: met.hu)

Változékony lesz az idő

- Pénteken is megmarad az időjárás változékonysága, de emelkedik a hőmérséklet. Az erősen változó felhőzet mellett ismétlődő esők, záporok, zivatargócok is kialakulhatnak. Élénk, olykor erős lökésekkel kísért északnyugati szél fúj.

- Hétvégén a napsütés lesz jellemző, de még mérsékelt marad a nappali felmelegedés. Szombaton erős, vasárnap mérsékeltebb északi szél fúj. Túlnyomórészt csapadékmentes idő várható.

- A jövő hét elején előreláthatólag derült, száraz, nyári idő alakul ki hazánkban. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, hét közepére eléri várhatóan a +30 fokot. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!