időjárás

2019.01.06. 07:00

Röpködnek a mínuszok, de a havazás lassan megszűnik

Somogy megyében fagyos idő várható a következő napokban, általában napközben is nulla fok alatt marad a hőmérő higanyszála.

sonline

Előrejelzés

Vasárnap szórványosan még előfordulhat kisebb havazás, hózápor, de már szakadozottabbá válik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. Többfelé erős, viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban -5, +2, napközben -4, +3 fokot mérhetünk.

Hétfőn számíthatunk némi napsütésre, de általában felhős lesz az ég, és hószállingózás, kisebb havazás is előfordulhat. A szél veszít erejéből. Hajnalban -2, -10 fokig hűl le a levegő, de a fagyzugos helyeken ettől hidegebb is lehet. Délután -5 és 0 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden többfelé készülhetünk havazásra, ami havas esőbe, esőbe válthat át a délután folyamán. A déli szél sokfelé megélénkül. A csípős reggelt követően, délután +4, -6 fok várható.

Szerda hajnalban még több helyen hullhat vegyes halmazállapotú csapadék. Napközben leginkább a Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás, hózápor, ahol élénk, erős lesz az északnyugati szél is. Délután -1, +5 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Vasárnap már nem várható fronthatás. A hidegre fokozottan érzékenyek körében azonban hasi-, izomgörcsök, fejfájás előfordulhat. Ízületi panaszokra főleg az idősebb korosztálynál továbbra is számítani lehet, melyek a csípős hajnali órákban lehetnek a legerősebbek. Szeles időre kell készülni, emiatt egyeseknél ingerlékenység, frusztráltság, alvászavar is kialakulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!