Időjárás

2019.09.05. 07:00

Nyárias, száraz időre számíthatunk

Szerda délután túlnyomóan napos, száraz, kellemes idő várható. Éjszaka derült lesz az ég, párásság, illetve foltokban sekély köd kialakulhat.

Somogy megyében, csütörtökön is sok-sok napsütés, további melegedés, nyárias idő várható, gyenge, változó irányú légmozgással. Este, északnyugat felől egy újabb hidegfront éri el térségünket, ezért egyre nagyobb területen erősödik meg az északnyugati szél. Számottevő csapadék nem valószínű.

Időjárási front csütörtök estig nem lesz a közelben, de a napos időnek, és a nagyon gyenge melegadvekciónak köszönhetően pár fokkal melegszik az idő. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel 13,

csütörtök délután 25,

péntek reggel 15 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken délnyugat felől egy csapadékzóna éri el hazánkat, így főként a Dunántúlon délutántól esőzés kezdődik, keleten viszont napsütésben lehet bízni, de estétől már ott is előfordulhat kisebb eső, zápor.

- Szombaton nyugat felől vékonyodik, csökken a felhőzet, de keleten, északkeleten kisebb eső még lehet.

- Vasárnap felhős és napos időszakokat követően, délután egy újabb hidegfront érkezik előreláthatólag, mely helyenként jelentősebb esőt, záporokat, zivatarokat és szélerősödést, lehűlést okozhat.

- Még hétfőn is nagyrészt ez a hidegfront határozhatja meg időjárásunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!