megyei időjárás

2020.01.05. 07:00

Szeles, de napsütéses vasárnappal zárul a hét

Vasárnap délelőtt erős, olykor viharos, 60 – 80 km/órás lökésekkel is kísért északnyugati szél fúj. Délután mérséklődik, estére legyengül a légmozgás. Napsütéses, de hideg idő lesz, ráadásul a szél is 2-3 fokkal csökkenti a hőérzetet.

Sonline

Éjszaka gyenge légmozgás lesz a jellemző, csillagfényes égboltra van kilátás. Ismét párásodhat a levegő, de még csak kis körzetekben képződik köd. Több fokos fagyra kell készülni.

Hideg fronthatás várható. Előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás és asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat reggel 0,

szombat délután +2,

vasárnap reggel -2 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap, délelőtt erős, délután mérsékeltebb, estére gyenge északnyugati szél várható. Napsütéses, de hideg időre van kilátás. Reggel, nyugaton és keleten még előfordulhat itt-ott futó hózápor.

- Hétfőn már gyenge légmozgás valószínű. Ismét képződhet párásság, ködfoltok, de nagyobb valószínűséggel napsütéses-fátyolfelhős, hideg, északon helyenként egész nap fagyos idő alakul ki.

- Kedden, szerdán jelentős frontoktól mentes, változóan felhős, ködfelhős, a nyugati országrészben az évszakos átlagnál kissé enyhébb időre van kilátás. Kisebb eséllyel, de lehetnek átmeneti derengő, naposabb időszakok, területek is, illetve a ködfelhőzetből szitálás, hószállingózás itt-ott előfordulhat.

- Csütörtökre a korábbinál kissé enyhébb légtömeg érkezhet a nyugati országrészbe, míg keleten, északkeleten várhatóan marad a hideg, ködfelhős, szürke időjárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!