megyei időjárás

2020.03.28. 07:00

Néha egy-egy rövid zápor megtörheti a napsütést

Szombaton napsütéses, gyorsan melegedő, kellemes hőmérsékletű, tavaszi idő lesz.

Sonline

Délután gomolyfelhősödés zavarhatja a napsütést, és elvétve kialakulhat egy-egy futó zápor is. Tartós, jelentős eső nem lesz. Egész nap gyenge, változó irányú, zömmel északi légmozgás lesz jellemző. Éjszaka nyugodt, zömmel csillagfényes idő várható. Hűvös lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel +3,

szombat délután +17,

vasárnap reggel +5 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap már egy hidegfront éri el újból térségünket. Hatására délutántól feltámad, megerősödik az ÉNY-i szél, és hűlni kezd a levegő. A napsütést erősebb gomolyfelhősödés zavarhatja meg, és elszórtan, de többfelé kialakulhat tavaszi zápor. Éjjel viharos szél, borongósabb idő, gyenge, de tartósabb eső érkezhet. Hajnalra fagypont köré hűl a levegő. Főként északon, de elvétve a Dunántúlon is havas esőbe, hóesésbe válthat a halmazállapot.

- Hétfőn alapvetően borongós, hideg, szeles idő várható. Néhol előfordulhat hószállingózás, kisebb havas eső, szemerkélés. A csapadék mennyisége továbbra is nagyon bizonytalan, valószínűbb, hogy csak kevés hullik.

- Kedden is szeles, hideg idő valószínű. Északon már elvékonyodhat a felhőzet, kisüthet a nap, másutt erősen felhős ég a valószínűbb, de továbbra sem ígérkezik jelentősebb csapadék.

- Szerdától országszerte javulás látszik az időjárásban. Lecsökken a felhőzet, kisüt a nap, de elvétve előfordulhat gyenge záporeső. Megkezdődik az enyhülés, de a hőmérséklet még elmarad az évszakos átlagtól.

- Csütörtökre – most – napos, nyugodt időjárás, további enyhülés ígérkezik. (eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!